Tenker du på å bli gravid? Er du i ferd med å utføre en fertilitetsbehandling? Det er viktig i såfall at du vet noen tips om livsvaner som kan påvirke fruktbarheten din.

Alle fremtidige foreldre ønsker å ha et sunt barn. Fasen før unnfangelse er også viktig, det er etunikt øyeblikk i ens liv som krever mental og fysisk forberedelse.

Å lede en sunn livsstil kan forbedre fruktbarheten

Vektkontroll

Fedme hos kvinner er relatert til økt risiko for spontanabort og obstetriske komplikasjoner.Graviditet er mindre hyppig hos overvektige kvinner, spesielt når du har en kroppsmasseindekspå over 30.

Også, hvis kroppsmasseindeksen er mindre enn 20, kan du få problemer med å oppnågraviditet.

Hos menn, overvekt og fedme kan også forårsake fertilitetsproblemer, og er forbundet med enlav sædkvalitet.

Moderat regelmessig trening kan ikke bare bidra til å opprettholde en normal vekt, men også åse etter fysisk og mental balanse, siden det bidrar til å redusere stressnivået.

Reduser tobakk, koffein og narkotika

Toksiner er oksidanter og har en direkte effekt på fertiliteten til både mannlige og kvinneligekjønnsceller. I tillegg kan de hindre blodsirkulasjonen, noe som hindrer implantasjon aveggcellen i livmoren.

Det ideelle er at du slutter å røyke, ikke vent på graviditet, reduser forbruket av koffein ogselvfølgelig eliminer narkotika.

Reduser alkoholforbruket

Inntak av alkohol hos menn forårsaker erektil dysfunksjon og vanskeligheter med å få ereksjon,samt en lavere sædkvalitet hos menn. Hos kvinner reduseres fruktbarheten og øker risikoenfor spontanabort.

Det overdrevne forbruket av alkohol er dårlig, bedre å forlate det så snart som mulig uten åvente på graviditet.

Reduser stress

Stress kan også påvirke fruktbarheten. Redusere det øker mulighetene for unnfangelse.

Stress virker negativt på produksjon av visse hormoner som du trenger for å handleregelmessig når du tenker på å bli gravid.

Matvarer som øker fruktbarheten

Middelhavskosthold, rik på frukt og grønnsaker og antioksidanter, er den ideelle måten å holdevekten i balanse og forbedre fruktbarheten. Imidlertid er det visse interessante matvarer somkan forbedres, for eksempel: blå fisk for sin høye grad av Omega-3 DHA, sitrusfrukter og nøtter(saltfri).

I tillegg må du sette fokus på andre for å eliminere fra kostholdet ditt, da de er de sominneholder transfett (bakeri, chips, stekt mat osv.). Slike fett forårsaker en økning ikardiovaskulære problemer.

Vitamin kosttilskudd som legen kan foreskrive og som vil inkludere folsyre, jod og omega-3fettsyrer kan være svært gunstig for unnfangelse og graviditet.

Folsyre fremmer celledifferensiering og vekst av fosteret. I tillegg kan underskuddet føre tilmedfødte misdannelser.
Jod er en del av skjoldbruskhormoner og regulerer energimetabolisme.

Fettsyrer Omega -3 DHA bidrar til å opprettholde eggløsning og til fordel for implantasjon avembryo. Det overføres fra mor til foster gjennom morkaken og bidrar til hjernens og retinalutvikling av fosteret.

Men ikke bare kvinner bør ta hensyn til kostholdet. Mannen har også spesielleernæringsmessige behov for fruktbarheten sin. Koenzym Q, L-carnitin, L-arginin, E-vitamin ogOmega-3 fettsyrer DHA, Zink eller Selen er avgjørende for sædkvaliteten og bidrar til å fremmefruktbarheten.

Den emosjonelle tilstanden

Et godt humør stimulerer sentralnervesystemet og produserer nevrotransmittere somregulerer virkningen av de viktigste hormonene av fruktbarhet. Ikke forsøm ditt sexliv fordi detgir mange fordeler for kroppen, som frigivelse av endorfiner. Å latte og å føle seg avslappetogså bidra til å oppnå graviditet.